Hindistan cevizi şekeri nedir?

Hindistan cevizi şekeri nedir?

Hindistan cevizi şekeri nasıl elde edilir?

Organik hindistan cevizi şekeri hindistan cevizi meyvesinden değil, hindistan ceviz ağacının özünden elde edilir.

Nektarına erişmek için ağacın çiçek tomurcuğu sapı kesilerek öz suyundan yararlanılır. Üreticiler, öz suyu suyla karıştırır, bir şurup haline getirir ve kurumasını ve kristalleşmesini sağlar. Daha sonra, normal sofra veya şeker kamışı şekerine benzeyen şeker granülleri oluşturmak için kurutulmuş öz suyu ayırırlar.

Hindistan cevizi şekeri daha mı sağlıklı?

Hindistan cevizi şekeri, bitki bazlı olduğu ve minimum düzeyde işlendiği için birçok vegan diyetinde popüler bir tatlandırıcıdır. Hindistan cevizi şekeri bitki bazlı, doğal bir tatlandırıcı olduğundan, bazı insanlar normal sofra şekerinden daha besleyici olduğunu düşünüyor. Gerçekte, hindistan cevizi şekeri, besin ve kalori açısından normal şeker kamışı ile neredeyse aynıdır.

Hindistan cevizi şekeri, hindistan cevizi içerisinde bulunan demir, çinko, kalsiyum ve potasyum gibi birçok besin maddesini korur. Bu besinler vücudu çeşitli şekillerde destekleyebilir. Hindistan cevizi şekeri ayrıca, daha düşük kan şekeri artışı riskiyle bağlantılı olan çözünür lif inülini içerir.

Tüketildiğinde şeker seviyesinde ani yükselme ve düşmeye yol açmayan bu besin, vücudun tatlı gereksinimini doğal yollarla karşılamasına yardımcı oluyor. İçerdiği magnezyum, potasyum, sodyum mineralleri, yağ asitleri, C vitamini ve diğer antioksidanlarla ise boş kalori alımı yerine çok yönlü özellik sunuyor.

Vücut enerji için glikoza güvenir. Esmer şeker ve şeker kamışı gibi hindistan cevizi şekeri de kan şekeri düzeylerini yükseltmeye ve düşük kan şekeri veya hipoglisemi gibi durumları önlemeye yardımcı olabilir.

Hipoglisemi aç, titrek, terli, baş dönmesi veya mide bulantısı hissetmenize neden olabilir. Hatta nöbetlere ve komaya bile yol açabilir. Kan şekerinizi ve enerji seviyenizi yüksek tutmak için doğal, bitki bazlı bir tatlandırıcı arıyorsanız, hindistan cevizi şekeri ideal seçimdir.

Hindistan cevizi şekeri tüketiminde kan şekerinde ani yükselme olasılığı daha düşüktür. Hindistan cevizi şekeri, porsiyon başına az miktarda inülin içerir; bu, yemek sonrası kan şekeri artışlarını daha az olası hale getirebilen bir tür çözünür liftir. İnülin içeren gıdalar diyabetli kişiler için sağlıklı seçimler olabilir.

 

Organik hindistan cevizi şekeri ile hazırlanmış
Çikolata çeşitlerimizi görmek için tıklayınız. 
Sürülebilir çikolatalarımızı görmek için tıklayınız.

 

© 2020 Aroha Çikolata
Superisi Tarım Hayvancılık ve Gıda Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti.
HORECA - Profesyonel kullanım için hazırlanmış ürünler için iletişime geçiniz

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.